pondělí 22. října 2012

Highline na Skalní korunu v Teplických skalách


Vše začalo v úterý. Damian Czermak z Polska nám napsal na FB, že chtějí napínat v sobotu highline na Skalní koruně v Teplických skalách a zda se nechceme přidat. To bylo něco pro nás. Do soboty to uteklo jako voda a za příjemného slunečního svitu, který prozrazoval, že bude dnes nádherně si to šinu nahoru pod Skalní korunu. Po cestě se seznamuji s profi fotografem, který se představuje jako Drn a slibuje mi, že udělá parádní fotky, pokud vyjde světlo. Pod Korunou už čeká Malaf a za chvilku doráží i Poláci.


Poláci se pouští do Skalní koruny, kdy Damian odvážně prostoupí klasiku širočinkou a já s Malafem do druhé strany, kdy vlastně vůbec nevíme za jakou věž či masiv to budeme kotvit. Hodinku běháme kolem skály, na kterou očividně nevede žádná lezecká cesta ani cestička kolem. Naštěstí pak Malaf našel slabiny ve stěnách daleko vlevo a za chvilku makáme nahoru takovýma komínkama a různým sajrajtem. Nakonec se teda dostaneme na místo, ale cestu nám zaterasí velká strž. To vyřešíme bravurně mojí oblíbenou nahazovací technikou a za chvilku máme vytvořenou krátkou lanovku na bezejmennou věž. Už jen krátký přeskok a jsme na místě kotvení. "To snad tady vyrostlo pro hajlajnu to je paráda! Se podívej! Všechny skály jsou zkosený a oblý ale jenom tady jsou tyhle dvě velký boule!" Praví Malaf a má recht, to je jedna z věcí co se mi líbí na hajlajnách, že to vlastně kotvíš vždycky jinak. Při přehazování největší boule najdu bandáž od Landcruisingu, která tam vydržela déle jak tři roky! Cha! Moje další bandážová trofej! Při tahání matroše nahoru se nějak uvolnily naše bandáže a zůstaly viset na nějakým vřesu asi 20metrů pod náma, takže další zdržení, kdy sem pro to musel slanit a jumarovat zpět. Mezitím Damian připravoval druhou stranu na Koruně a spotřeboval na to kotel spansetů. My na naší druhej kotel:-) Zachránil nás Pýchyn, který přinesl ještě 15 metrů. Zhruba se spotřebovalo 40 metrů. Po chvilce se dopínala hlavní lajna a backup do banánu. Jak my, tak Damian jsme byli dost vyčichlí. Taky jsme tam byli víc jak šest hodin! Brzo bude tma, tak jdeme na pivo. Chodit se bude zítra.



  V neděli dopoledne Damian lajnu stejpoval a začal pokusovat. Podle boje to odspodu vypadalo na slušný peklíčko. Zachvilku s Malafem mažeme nahoru. Nahoře nám Damian říká, že to je totální psycholajna, je dost volná a ještě z kopce.. Jdu na to, navážu se, akorát zase začínám mít v hlavě mexiko a směr z kopce začínám zavrhovat. Přejedu na druhou stranu, sednu na lajnu ale ta vejška a všechno kolem mi dělá v hlavě ještě větší bordel a vzdávám se:-(. Hlava zase byla silnější. Malaf přechází OSfm! Ten kluk je fakt talent, lajnu pochodil bez zaváhání! Po něm Damian sesílá po krásným souboji s lajnou jeden směr. Za chvilku se nahoře ukáže Mára a lajnu začne taky zkoušet. Po nějaký tý čapačce lajnu sešle. Lajnu balíme, protože bude tma. Při slaňování měl Damian docela o zábavu postaráno, protože měl krátký lano a při slaňování z hrotu se mu tam někde zaseklo a nemohl stáhnout ke kruhu uprostřed stěny, kde se chtěl převázat. Takže musel zase nahoru a vyzvonit to. Hrozně děkujeme klukům z Polska za pomoc s napínáním. Tak teď už dost kecání a tady jsou nějaký fotky, další budou na facebooku týmu.                                                                                   

                                      
                                                      
                                                                                      
                                         

2 komentáře: